Vergelijk de beste leningen online

Leen-nu.nl, Financieel Advies op maat.

Wat is een spaarhypotheek

 

Op deze pagina vind u alle informatie over de spaar hypotheek

 

De spaarhypotheek.

 


Een spaarhypotheek is een hypotheekvorm waarmee je een gedeelte van je hypotheek elke maand aflost door een deel van je inkomen te sparen. Het voordeel hiervan is dat je hypotheekrenteaftrek kunt behouden en dat je tegelijkertijd spaart voor je toekomst. Je spaart namelijk een deel van je hypotheek, en dit geld kan je later gebruiken voor bijvoorbeeld een verbouwing of een vakantie. 

Voordelen Spaarhypotheek

 

1. U kunt gebruik maken van een lagere rente. Bij een spaarhypotheek is de rente lager, omdat de bank een deel van het spaargeld terugbetaalt als de lening wordt afgesloten.


2. U kunt een voorschot op uw hypotheek krijgen. Als er geld op de spaarrekening staat, kan de bank een voorschot op de hypotheek verstrekken.


3. U kunt geld besparen op de rente. Als u een spaarhypotheek afsluit, kunt u geld te besparen op de rente die u betaalt.


4. U kunt beleggen voor extra inkomsten. Als u spaart met behulp van een spaarhypotheek, kunt u het spaargeld beleggen om extra inkomsten te genereren.


5. U heeft meer flexibiliteit bij de afbetaling van de lening. Als u een spaarhypotheek heeft, kunt u flexibeler betalen, omdat u geld kunt opnemen als u nodig heeft.

 

Hypotheek rente aftrek

 

Hypotheek rente aftrek is een belastingvoordeel dat wordt geboden aan huiseigenaren in de meeste landen. Het is een manier waarop de belastingbetaler belastingvoordelen krijgt door hun hypotheekrente te verrekenen met hun inkomen. Het betekent dat huiseigenaren minder belasting hoeven te betalen, omdat een deel van hun hypotheekrente aan de belastingdienst wordt terugbetaald.


 

Nadelen Spaarhypotheek

 

1. De rente is vaak hoger dan bij andere hypotheekvormen.


2. Je spaart niet voor de aflossing, met als gevolg dat het je langer duurt om de hypotheek af te lossen.


3. Als je de spaarhypotheek afsluit voordat je het maximale fiscale voordeel hebt, betaal je meer rente dan nodig.


4. Als de rente stijgt, stijgt ook de maandlast van de hypotheek.


5. Als je bijvoorbeeld verhuist naar een andere woning, moet je de spaarhypotheek opnieuw aanvragen.


6. Je betaalt rente over het volledige hypotheekbedrag, inclusief de spaarpremie.