Let op geld lenen kost geld!

Wat u moet weten voordat u leent!

Annuïteitenhypotheek

 


Een Annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij de maandelijkse aflossing bestaat uit een gecombineerde betaling van rente en aflossing.

De rente is gebaseerd op het resterende bedrag van de lening en blijft gedurende de looptijd van de hypotheek gelijk.

De maandelijkse aflossing bestaat uit een gedeelte rente en een gedeelte aflossing.

De aflossing wordt steeds hoger en de rentebetaling steeds lager.


De voordelen van een Annuïteitenhypotheek


1. De maandlasten van een Annuïteitenhypotheek zijn gedurende de gehele looptijd van de hypotheek hetzelfde.

2. Met een Annuïteitenhypotheek betaalt u iedere maand een vast bedrag.

3. U betaalt iedere maand een vaste rente die gedurende de gehele looptijd van de hypotheek hetzelfde blijft.

4. U maakt voortgang in het afbetalen van de hoofdsom.

5. U kunt met een Annuïteitenhypotheek vaak voordelig lenen, omdat u met een rentevastperiode van 10 of 15 jaar kunt lenen.

6. U betaalt uw hypotheek af binnen een voorspelbare periode.

7. U kunt de Annuïteitenhypotheek aanpassen aan uw persoonlijke financiële situatie.

8. U kunt uw hypotheek aflossen door middel van extra aflossingen of door een verlaging van de rentevastperiode.De nadelen van een Annuïteitenhypotheek


1. Hogere rente: Vaak kost een annuïteitenhypotheek meer rente dan een lineaire hypotheek. Omdat de maandelijkse aflossingen aan het begin van de looptijd relatief lager zijn, is de hypotheek voor de bank minder veilig.


2. Hogere aflossing: Een annuïteitenhypotheek vereist dat u een hoger bedrag aan aflossing betaalt dan bij een lineaire hypotheek. Dit betekent dat u minder geld heeft om te besteden aan andere zaken.


3. Vaste rente: Bij een annteitenhypotheek kunt u kiezen voor een vaste rente, waardoor uw maandelijkse kosten voorspelbaar zijn. Echter, als de rente daalt, heeft u geen voordeel van de daling, omdat de rente vast staat tot de looptijd van de hypotheek.


4. Renteaftrek: U kunt de rente van uw annteitenhypotheek niet aftrekken van de belasting. Hierdoor betaalt u meer belasting dan bij een lineaire hypotheek.


5. Flexibiliteit: Bij een annuïteitenhypotheek kunt u niet meer aflossen dan de overeengekomen maandelijkse aflossingen. U kunt dus niet extra aflossen om de hypotheek eerder af te lossen.

Waar komt het woord Annuïteitenhypotheek vandaanHet woord annuïteitenhypotheek is afgeleid van het Latijnse woord annuitas, wat jaarlijkse betaling betekent.


De annuïteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij de lening over een bepaalde periode wordt afbetaald door gelijke maandelijkse betalingen.


Deze betalingen bestaan uit een deel rente en een deel aflossing.