Let op geld lenen kost geld!

Wat u moet weten voordat u leent!

Lineaire HypotheekEen lineaire hypotheek is een soort hypotheek waarbij het bedrag dat je elke maand aan hypotheeklasten betaalt, hetzelfde blijft gedurende de hele looptijd.

In tegenstelling tot andere hypotheekvormen wordt er bij een lineaire hypotheek geen rekening gehouden met renteaftrek.

In plaats daarvan betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing dat je elke maand voor het gehele leenbedrag betaalt.

Dit type hypotheek is ideaal voor mensen die een goede financiële discipline kunnen aanhouden, aangezien er geen mogelijkheid is om lagere maandlasten te verkrijgen door extra aflossingen.Voor en nadelen Lineaire Hypotheek


Voordelen:


1. Lineaire hypotheken zijn eenvoudig te begrijpen en makkelijk te beheren.

2. Er zijn geen extra kosten voor het aanpassen van de rentevaste periode of het vroegtijdig terugbetalen van de lening.

3. U kunt een grotere lening bedragen krijgen dan met andere hypotheeksystemen.

4. U kunt de lening in minder tijd terugbetalen dan met andere hypotheeksystemen.


Nadelen:


1. Uw maandlasten zijn hoog omdat u de lening in kortere tijd terugbetaalt.

2. Er is een grotere kans op een hoger rentetarief als de rente verandert.

3. U bent gebonden aan een vaste rentevaste periode, waardoor u minder flexibel bent.

4. U betaalt meer rente dan met andere hypotheeksystemen omdat de lening in kortere tijd wordt terugbetaald.Waar komt het woord Lineaire Hypotheek vandaan


Het woord "Lineaire Hypotheek" is afgeleid van het Latijnse woord "lineare", wat lijn betekent en het Griekse woord "hypo", wat onder betekent.


Samen staat het voor een hypotheek waarbij de maandelijkse verplichtingen lijnrecht aflopen, in tegenstelling tot een annuïteitenhypotheek waarbij de maandelijkse verplichtingen gelijk blijven.