Let op geld lenen kost geld!

Wat u moet weten voordat u gaat leasen

wat moet u weten als u een auto gaat leasen


1. Weet wat het leasen inhoudt en wat het voor u betekent. Leasen is het afsluiten van een overeenkomst waarbij u een auto van een leasemaatschappij koopt en vervolgens terugbetaalt in maandelijkse termijnen.


2. Weet de kosten die u gaat betalen. Dit zijn de kosten voor het leasen, de belastingen, de verzekering en de kosten voor het onderhoud van de auto.


3. Wees zich bewust van de voorwaarden die gelden voor het leasen van een auto. Deze voorwaarden kunnen variëren per leasemaatschappij, maar ook de contractduur, de kilometerbeperking en de restwaarde van de auto kunnen van belang zijn.


4. Weet of u vooraf een aanbetaling moet doen. Sommige leasemaatschappijen vragen om een aanbetaling, terwijl andere dit niet doen.


5. Wees zich bewust van de kosten die u per maand betaalt. De kosten voor het leasen van een auto variëren per leasemaatschappij en per auto.


6. Weet wat uw opties zijn als u eenmaal de auto heeft geleasd. U heeft de optie om de auto te kopen, om het leasecontract te verlengen of om de auto terug te geven aan de leasemaatschappij.voor en na delen auto leasenVoor het leasen van een auto moet je eerst alle financiële en juridische aspecten van het leasecontract grondig onderzoeken om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt.

Je zou ook moeten nagaan of er een optie is om het leasecontract vroegtijdig te beëindigen als dat nodig mocht zijn.

Daarnaast is het belangrijk om de verschillende voorwaarden en beperkingen van het contract te begrijpen en er zeker van te zijn dat je deze goed begrijpt.

Na het leasen van een auto moet je ervoor zorgen dat je de vereiste verzekeringen en licenties hebt afgesloten, afhankelijk van de regelgeving in jouw regio.


Het is ook belangrijk om de autoverzekering te voldoen en om periodiek onderhoud op de auto uit te voeren om ervoor te zorgen dat de auto in goede staat blijft.

Het is ook belangrijk om de termijnen van het leasecontract na te leven en ervoor te zorgen dat je de maandelijkse betalingen op tijd betaalt.