Let op geld lenen kost geld!

Wat u moet weten voordat u leent!

Aflossingsvrije hypotheek

 


Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheek waarbij de schuldenaar geen maandelijkse aflossingen op de lening hoeft te doen.

In plaats daarvan betaalt de schuldenaar maandelijks rente.

Als de lening volledig is afgelost, moet de schuldenaar een lump sum betalen.

Aflossingsvrije hypotheken worden meestal gebruikt door oudere mensen die kapitaal nodig hebben om hun levensstijl te ondersteunen, maar die niet in staat zijn maandelijks aflossingen te doen.


voordelen van een aflossingsvrije hypotheek


1
. Lage maandlasten: Met een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen rente, waardoor je maandelijkse kosten aanzienlijk lager zijn.

2. Flexibiliteit: Je kunt een aflossingsvrije hypotheek afsluiten voor een periode van maximaal 20 jaar, waardoor je meer flexibiliteit hebt om je lening af te betalen.

3. Meer financiële vrijheid: Je hoeft geen aflossingen te betalen, wat betekent dat je meer geld overhoudt om andere verplichtingen te betalen of voor andere doeleinden te gebruiken.

4. Lage rentetarieven: Aflossingsvrije hypotheken hebben doorgaans lagere rentetarieven dan andere hypotheekvormen.

5. Lagere kosten: Aangezien je alleen rente betaalt, zijn de kosten voor een aflossingsvrije hypotheek gemiddeld lager dan die van andere hypotheekvormen.Nadelen van een aflossingsvrije hypotheek


1. U bent niet verzekerd van de aflossing van de lening bij overlijden.

2. U betaalt meer rente over de lening dan bij een hypotheek met aflossing.

3. Uw vermogen blijft hetzelfde, omdat u geen aflossing doet.

4. Uw maandlasten kunnen stijgen als de rentes stijgen.

5. Uw hypotheek kunnen uiteindelijk meer kosten dan een lening met aflossing als u de lening niet voor de gehele looptijd aflost.Waar sluit ik een aflossingsvrije hypotheek af.

 

U kunt een aflossingsvrije hypotheek afsluiten bij uw plaatselijke bank of kredietmaatschappij.

U kunt ook overwegen om een hypotheekadviseur in te schakelen om u te helpen bij het zoeken naar de beste optie voor uw situatie.